February 23, 2024

Remote werken vanuit het buitenland

Social media staan vol met verhalen over professionals die een tijdje remote werken vanaf een mooie zonnige locatie. Het lezen van die verhalen kunnen voor jou als werknemer overtuigend genoeg zijn om hetzelfde pad te kiezen. Echter, is dit vaak helaas niet genoeg om ook jouw werkgever zo ver te krijgen. Sweet Spot wil jou niet alleen de beste remote ervaring geven in het buitenland, maar helpt jou ook met het voorleggen van een plan aan je werkgever. Lees hieronder hoe jij er stap voor stap voor zorgt dat je werkgever inziet hoeveel een periode werken en jezelf ontwikkelen in het buitenland kan bijdragen aan jou en jouw werkgever!

Stap 1. Laat zien wat jouw standpunt is
Ten eerste is het van belang om goed te omschrijven waarom jij voordeel ziet in werken in het buitenland. Tuurlijk, het is leuk om op vakantie te gaan naar Barcelona. Maar waarom wil je daar precies hetzelfde werk doen als op kantoor in Nederland? Leg uit welke voordelen een tijdelijke ‘change of scenery’ allemaal heeft. Je krijgt een nieuw perspectief, krijgt de mogelijkheid en ruimte om nieuwe routines te ontwikkelen, ontmoet interessante mensen en maakt je simpel weg gelukkiger. Naast dat dit jouw werkgeluk verhoogt zal ook jouw productiviteit hiervan profiteren.Ook is het geen geheim dat flexibiliteit steeds belangrijker wordt voor werknemers. Werk en prive moeten steeds meer complementair aan elkaar worden en kunnen dus ook niet meer los van elkaar gezien worden. Er zijn verschillende onderzoeken, zoals deze over hoe flexibiliteit van werkplek en werktijden een positieve invloed hebben op productiviteit. En na werktijd? Laptop dicht en je kan meteen, in je eigen tijd, op avontuur! Zorg ervoor dat je duidelijk maakt aan je werkgever dat alle activiteiten dus buiten werktijd zijn.

Stap 2. Focus op hoe je je op professioneel vlak ontwikkelt
Als je meedoet aan het Sweet Spot programma ga je niet alleen naar het buitenland voor een ander uitzicht, maar werk je tegelijkertijd ook aan jezelf. Door een Track te volgen kun je bijvoorbeeld werken aan je leiderschapsskills, of aan andere persoonlijke groei. Dit doe je buiten werktijden om, dus het is een win-win voor werkgever en werknemer. Stel samen met jouw werkgever doelen op voor jouw tijd in het buitenland door te kijken op welke manier het kan bijdragen aan jouw ontwikkeling. Praat daarnaast ook met HR, veel bedrijven hebben een budget voor professionele ontwikkeling klaarstaan.

Stap 3. Laat zien hoe betrokken je bent bij het bedrijf
In het jaar na de pandemie wisselen veel professionals snel van baan. Zeker in jongere generaties is er een hoge piek in het opzeggen van een baan binnen een jaar. Het is dan ook meer dan terecht om aan te geven dat, als jouw werkgever in je gelooft en jou deze kans wil bieden, jij daar loyaliteit tegenover zet. Je kunt aangeven hoe lang je minimaal bij het bedrijf zal blijven mocht je deze kans krijgen. Hoe dan ook is het weer een win-win situatie voor jou en jouw werkgever. Welk bedrijf zou die deal niet aangaan?!Ga het gesprek aan met je werkgever en laat zien hoe een tijd in het buitenland werken op afstand voordelig kan zijn voor zowel werkgevers als werknemers. Extra overtuiging nodig? Je kan je werkgever ook nog ook nog doorverwijzen naar deze blog, waar in detail wordt uitgelegd welke voordelen er zijn voor een bedrijf.

Ben jij klaar voor het avontuur en heb jij je werkgever al overtuigd – of nog wat hulp nodig? Wacht niet langer en neem hieronder contact met ons op!

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van Sweet Spot?

Plan een belletje

Hallo! Ik ben Joost en ik sta klaar om je te helpen. Plan hieronder een vrijblijvend belletje van 15 minuten in.
Gesprek plannen