February 23, 2024

CO-2 neutraal

Nu remote werken in het buitenland steeds meer aan populariteit wint, moet er volgens Sweet Spot ook in deze sector verantwoordelijkheid worden genomen voor het klimaatneutraal maken van diensten. Stichting Corekees zal daarom voor alle toekomstige Sweet Spot reizen naar Barcelona en Kaapstad tussen de 10 en 47 bomen planten.

Een duurzaam retourtje geluk
Met het Sweet Spot programma wonen en werken professionals één tot vijf maanden in het buitenland. Ze volgen trainingen op het gebied van personal development en voeren hun dagelijkse werkzaamheden vanaf volledig uitgeruste co-work plekken uit. De bomen die door Corekees in haar herbebossingsproject in Paraguay geplant worden compenseren Co2. Hierdoor worden de vlucht, het verblijf en alle door Sweet Spot Abroad verzorgde activiteiten klimaatneutraal gemaakt. De door Corekees geplante bomen produceren bovendien noten. Deze noten worden elk jaar geoogst en verkocht. De oogstopbrengsten van de Sweet Spot Abroad bomen worden geherinvesteerd in de aanplant van nieuwe bomen.

Tweemaal toekomstbestendig
Naast het bestaande Sweet Spot programma in Barcelona wordt ook de nieuwe bestemming Kaapstad als gevolg van samenwerking binnenkort volledig klimaatneutraal. Sweet Spot Co-founder Joost Verhage zegt hierover: “Vanaf nu zijn al onze remote werk programma’s Co2-neutraal. Veel organisaties vinden duurzaamheid wel een belangrijk onderwerp, maar pakken niet echt door. Wij vinden het echter zo essentieel dat we het tot integraal onderdeel van onze programma gemaakt hebben. Bij ons is Co2 compensatie geen vrijblijvende optie, maar een vastgesteld onderdeel van onze programma’s. Op deze manier voldoen we niet alleen aan de behoeftes van een nieuwe generatie werknemers en hun werkgevers, maar creëren we ook een meer duurzame en groenere wereld in zijn algemeen!’’Ook Corekees oprichter Nick van Heesewijk is enthousiast over de samenwerking: “Het Sweet Spot Abroad concept is volkomen toekomstbestendig en net als bij Corekees snijdt het mes aan alle kanten. Sweet Spot zorgt voor zowel gelukkige werknemers als gelukkige werkgevers en de natuur lijdt er niet onder. Door met deze samenwerking klimaatneutrale remote programma’s aan te bieden bepaalt Sweet Spot Abroad de norm voor het nieuwe werken. Wij zijn ontzettend blij met deze samenwerking en hopen dat we andere bedrijven kunnen inspireren om hetzelfde te doen!’’Afgelopen juni is een eerste groep deelnemers naar Barcelona vertrokken. Eind oktober vertrekt de volgende groep. Voor dat programma zijn nog plaatsen beschikbaar. Meer informatie over de ontwikkelprogramma’s is beschikbaar op sweetspotabroad.com.

Over Sweet Spot
Sweet Spot Abroad maakt korte metten met compromissen als het om werk, levensgeluk en ontwikkeling gaat. De nieuwe generatie werknemers met significant andere behoeften vraagt namelijk om een andere manier van werken. Met de compleet verzorgde, professionele ervaringen in het buitenland helpen zij bedrijven om talent aan te trekken en te behouden en het mentale welzijn van werknemers te verbeteren. Win-win!

Over Corekees
Duurzaam investeringsplatform Corekees is in 2018 gelanceerd door Nick van Heesewijk en Tamar van Heesewijk (neef en nicht). De start-up heeft tot op heden ongeveer 20.000 Pongamiabomen geplant in Zuid-Amerika. Door de oogstopbrengsten uit te betalen aan de bomenkopers, maakt Corekees CO2-compensatie economisch aantrekkelijk. Naast Sweet Spot Abroad en honderden particulieren behoren ook succesvolle ondernemingen  als Blokker, SHV Energy en Vandebron tot de klantenkring.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van Sweet Spot?

Plan een belletje

Hallo! Ik ben Joost en ik sta klaar om je te helpen. Plan hieronder een vrijblijvend belletje van 15 minuten in.
Gesprek plannen